Bezorgmaaltijd: Ké Kou

Samengevat
Eten
7.5
Bezorgservice
8
Prijs-kwaliteit
8
7.8

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

Ké Kou is dat kleine noedelzaakje op de hoek van de Grote Markt, dichtbij boekhandel Van der Velde. Ik ben er nog nooit geweest, maar aangezien ik erg van noedels houd was ik wel heel nieuwsgierig naar het aanbod. Bij Ké Kou stel je zelf je noedelgerecht of poké bowl samen door uit toppings, proteïne en saus te kiezen.

Wij gaan voor noedels met kip en teriyakisaus (€9,25) en een poké bowl met gebakken tofu, komkommer, edamame, avocado, mais, lente-uitjes, geraspte kokos en dressing. Om de bowl af te maken zit er furikake bij, een strooisel van zeewier, sesam en gedroogde tonijn (€11,00).

De bel gaat!

We bestellen iets voor 18.00 en ongeveer 25 minuten later staat het eten voor onze neus. Precies zoals was voorspeld. De noedels, die goed warm zijn gebleven, zitten in het bekende kartonnen doosje met vier flapjes als deksel. De poké bowl is een koud gerecht dat in een rond plastic bakje zit. De ingrediënten zien er nog mooi en vers uit en zijn onderweg niet door elkaar geschud. Ik heb hier niks op aan te merken.

En, is het wat?

Ik begin met de noedels. Die hebben een fijne bite en de lekker zoute teriyakisaus is mooi verspreid over alle ingrediënten. De malse kip is goed gemarineerd en heeft een licht pittige en zoete smaak. De groente – het is vooral paprika – voegt nog iets zoets toe, al tel ik maar een paar grote stukken. Dat hadden er wel wat meer mogen zijn. Nu proef ik de paprika alleen in een paar happen, waardoor de rest van het eten nogal eentonig is. Het geheel geeft ook een licht vettig mondgevoel, wat niet zo prettig is. Maar al met al ben ik toch tevreden.

De ingrediënten in de poké bowl zijn een goede combinatie van smaken en structuren, dus die hebben we goed uitgezocht. Alles is vers en de verhouding tussen de groenten is perfect. De rijst is plakkerig en heeft een licht zure sojasmaak. Het geheel is fris, maar met een rokerig randje. De grootste verrassing van de bowl zijn de tofublokjes, vindt mijn bankgenoot: die zijn knapperig van buiten en zacht van binnen. Naar de toppings, de geraspte kokos en furikake, moeten we alleen wel héél goed zoeken. Subtiel is prima, maar je zou je achteraf niet af moeten afvragen of een ingrediënt er eigenlijk wel in zat.

Kans op een tweede bestelling

Ik ben heel tevreden over deze twee gerechten. Wat mij betreft krijg je bij Ké Kou waar voor je geld. Het leuke van zo’n concept waarbij je zelf de samenstelling van je gerecht bepaalt is dat je veel kunt variëren – bij de poké bowl tenminste – waardoor je niet gauw uitgekeken raakt op het menu.

 

praktische info

Grote Markt 56a
Prijs gerechten: €7,00 – €11,00
Te bestellen via Thuisbezorgd