Bezorgmaaltijd: La Mezza

Samengevat
Eten
5.5
Bezorgservice
6
Prijs-kwaliteit
6
5.8

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

Vanavond eten we tapas, maar dan op z’n Midden-Oosters. Die bestellen we bij La Mezza, een klein Libanees restaurant in het centrum. De kaart van La Mezza bestaat uit allerlei kleine koude en warme hapjes, broodjes en salade. Ik kies de koude mezza makdous (aubergine met een vulling van noten, €4,75), de warme mezza falafel (€5,00) en köfta (€5,75), een broodje met halloumi (€4,50) en een fattoush-salade (€5,00).

De bel gaat!

Het restaurant doet er een half uur over om het eten naar ons toe te brengen. Alle gerechtjes zitten in aparte aluminium of plastic bakjes en het broodje is stevig ingepakt in aluminiumfolie. Prima, want zo blijft alles goed warm, maar echt gezellig oogt het niet. Op het menu stond dat de warme mezza met brood en salade worden geserveerd. Deze ontbreken. Ik kan prima zonder, maar toch.

En, is het wat?

Over het broodje met halloumi – een stevige, zilte witte kaassoort – ben ik redelijk enthousiast. De kok is niet zuinig geweest met de kaas en de frisse, zoetzure saus past er goed bij. Het Libanese platbrood is alleen wel wat taai, al helemaal aan de uiteinden waar ook geen vulling meer tussen zit. Het is ook een nadeel dat het brood zo is belegd dat alle kaas en tomaat aan de ene kant ligt terwijl er aan de andere kant alleen maar sla zit. Zo heb je bijna nooit een hap met alles. Gelukkig is de saus wel goed verdeeld.

De falafel is knapperig met een mooie groene kleur aan de binnenkant. Ik heb wel eens smeuïgere falafel gegeten, maar toch is ook deze versie prima. Er zit wat citroensap overheen en dat werkt goed. Mijn bankgenoot en ik zijn het wel eens dat een sausje het gerecht helemaal af zou maken. Helaas zit dit er niet standaard bij en krijg je die keuze ook niet bij het bestellen.

De köfta is mooi roze van binnen en rul van structuur. De burgertjes zijn goed gekruid en lekker sappig. Alleen zit het bakje waar ze in lagen vol met vet en op de bodem liggen wat blaadje ijsbergsla (om het vet op te vangen?). Dat ziet er niet lekker uit.

Eenzelfde probleem hebben we bij de salade. Op het eerste gezicht ziet die er prima uit, maar als we wat uit het bakje scheppen blijkt ook dat vol te liggen met vocht. De salade zelf is dan ook veel te nat en daarnaast best wel saai. De repen knapperig gebakken platbrood voegen nog wat variatie toe, maar sommige stukjes zijn slap geworden door al het vocht.

De makdous ligt in het bakje bovenop een stukje Libanees brood. Maar dat laat ik liggen, want ook dit is doordrenkt van vet. De aubergine zelf is zacht gestoofd, maar de smaak is ontzettend zuur en heftig. Misschien hoort het zo, maar ik vind het niet lekker. Het overheerst de vulling van noten volledig. Dit gerechtje zou ik niet aanraden, hoewel ik heel erg van aubergine houd. Bovendien heeft het een hele grauwe, grijze kleur en dat ziet er niet lekker uit.

Kans op een tweede bestelling

Ik vind de maaltijd die ik deze keer heb gehad nogal wisselend – sommige gerechtjes zijn best lekker, maar waarom zitten alle bakjes vol met blaadjes ijsbergsla, vocht en/of vet? Dat maakt toch dat ik mijn tapas of mezza volgende keer liever weer ergens anders haal.

 

praktische info

Nieuweweg 2
Prijs per mezza: €3,75- €7,00
Te bestellen via Thuisbezorgd