Bezorgmaaltijd: Muro

Samengevat
Bezorgservice
6
Eten
7.5
Prijs-kwaliteit
8
7.2

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

We bestellen vandaag bij een restaurant dat zelf claimt de enige in het Noorden te zijn die echt traditionele çiğköfte en kumpir verkoopt, twee Turkse gerechten. Foodtruck Muro staat sinds eind 2018 op een hoek van de Visserstraat. Gelukkig hoef je daar niet per se zelf heen te fietsen als je de traditionele Turkse gerechten wil proberen.

Wij laten vandaag drie verschillende gerechten bij ons thuis bezorgen: een pakket van tien stuks çiğköfte (een veganistisch gerecht met tarwe-gort, verse tomatenpuree, zonnebloemolie, rode peper en 18 andere specerijen, dat gecombineerd wordt met sla, komkommer, verse kruiden, citroensap, saus en wraps; €10), een vegetarische lahmacun oftewel een Turkse pizza (€4) en een kumpir basic, een gepofte aardappel met dertien verschillende opties qua toppings. Wij kiezen mais, wortelsalade, doperwtjes en tzatziki (€6,75).

De bel gaat!

Helaas duurt het een uur voordat we ons eten hebben. Dat is te lang. We krijgen twee plastic zakjes (één met warme inhoud, één koud), gevuld met veel in plastic en aluminiumfolie verpakte elementen. Wat warm moet zijn is dat ook en alles is goed verpakt. Ook zitten er drie foldertjes over Muro bij. Dat lijkt me wat onnodig, nu ik er toch al besteld heb. Wel handig: een papiertje met uitleg voor wie nog nooit çiğköfte heeft gegeten.

En, is het wat?

We beginnen met de warme gerechten. De lahmacun is lekker pittig en kazig. Hij is goed gevuld met groente en knapperige sla en de wrap zelf is mooi gegrild, maar toch zacht. Omdat we de vega-versie hebben gekozen zit er geen gehakt in, maar de vulling heeft een vlezige structuur die ik wel kan waarderen.

De kumpir is ons favoriete gerecht van de avond. We hebben een royale bak gekregen, waarvan de hele bodem gevuld is met aardappel. Het geheel is romig en flink op smaak gebracht. De mais, doperwtjes en wortel hebben een bite die mooi tegenwicht biedt aan de zachte aardappel, en de tzatziki zorgt voor een fijne frisse noot. De enige aanmerking is dat er van mij nog wel wat meer tzatziki bij had mogen zitten.

Voor de çiğköfte worden we aan het werk gezet. We moeten het gerecht zelf samenstellen door sla, komkommer, munt, peterselie, citroensap, de çiğköfte zelf en een granaatappelsaus op een hele dunne, grote wrap te leggen. De çiğköfte is best pittig en heeft vooral de structuur van tomatenpuree. Het is redelijk droog, dus de frisheid en de smaak van de komkommer, sla en kruiden en het zuur van de citroensap zijn nodig. De saus vind ik lekker, die is een beetje stroperig en zoet. We eten het gerecht ook nog met een blad sla als wrap. Dat vind ik zelf meer geslaagd, omdat het geheel zo wat minder droog is dan met de wrap.

Kans op een tweede bestelling

Voor de kumpir zou ik hier zeker nog eens bestellen. We hebben hem deze keer gedeeld, maar het kan ook prima als volledig gerecht voor één persoon. Dan heb je heerlijk avondeten voor weinig geld.

Praktische info

Verlengde Visserstraat 15
Prijs gerechten €4,00 – €24,75
Te bestellen via Thuisbezorgd, FoodDrop en UberEats