Bezorgmaaltijd: The Hungry Mishka

Samengevat
Eten
6.5
Bezorgservice
6.5
Prijs-kwaliteit
6.5
6.5

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

Voor burgers hoef je al lang niet meer aan te kloppen bij de bekende Amerikaanse fastfoodketens. Hippe zaken maken inmiddels de meest creatieve burgers en er zijn er genoeg die zich zelfs uitsluitend daar mee bezig houden. Je zou bijna zeggen dat het zonde is als je je burgers bij een keten haalt. Vooruit, ik zeg het ook gewoon. Dat is zonde.

Ik ben benieuwd hoe burgers het doen als je ze thuis laat bezorgen. Dus kiezen mijn bankgenoot en ik elk één uit bij The Hungry Mishka, een klein zaakje aan de Carolieweg dat zich vooral bezighoudt met afhaal en bezorging. Hij gaat voor het Greedy Bastard burgermenu (€12,50) en ik kies een The Boss burger (€8,70). Daarbij krijgen we aardappelwedges en we bestellen nog een quesadilla met kip (€5,95).

De bel gaat!

The Hungry Mishka meldt dat het ongeveer 58 minuten gaat duren voor ons eten op tafel staat. Sinds wanneer duurt het zo lang om burgers te bakken? Sinds nooit blijkbaar, want 15 minuten later staat de koerier voor de deur. Dat is een opluchting.

Al bij het uitpakken van het eten worden mijn handen vies. De burgers zijn verpakt in van dat dunne papier dat fastfoodketens ook gebruiken, dus wil ik ze op een bord leggen. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Op de burger van mijn bankgenoot zit gebakken ei, maar de helft van het eigeel ligt – samen met heel wat vet – al op het papiertje. Voordeel: alles is wel goed warm.

En, is het wat?

Hoewel de burgers goed smaken, zijn ze wel erg vet. Ik heb vet op mijn handen, vet in mijn mond en ook na het eten overheerst een herinnering aan vet. Natuurlijk waren burgers nooit de gezondste keuze, maar dit is wel uitzonderlijk. De bacon op beide burgers is wel heel lekker knapperig en er zit een goede hoeveelheid groente en saus op. Het broodje is een beetje saai en had van mijn bankgenoot wat meer getoast mogen worden. Mijn burger is net iets te doorbakken, maar mijn bankgenoot vindt die van hem wel goed.

De wedges zijn een positieve verrassing. Ze zijn enorm knapperig en lekker hartig gekruid. Deze aardappelpartjes – het bijgerecht – zijn het beste deel van de maaltijd.

 

Dan de quesadilla. Die is goed gevuld, de kip is mals en er zit lekker veel kaas op. De subtiele koriandersmaak is fijn, maar los daarvan mis ik Mexicaanse kruiden. De smaak is niet uitgesproken en nogal eentonig. Bovendien is ook deze quesadilla te vochtig, waardoor de wrap zompig is.

Kans op een tweede bestelling

Het is niet alsof ik de maaltijd verschrikkelijk vond: de wedges hebben de boel gered en de burgers waren beter dan die van eerdergenoemde fastfoodketens. Maar het was ook zeker niet lekker genoeg om nog eens te bestellen bij The Hungry Mishka. Ik test liever uit of een van de andere burgertenten in Groningen burgers aflevert die minder vochtig en vet zijn.

 

praktische info

Carolieweg 32
Prijs burgermenu’s €9,50 – €12,50, losse burgers €6,95 – €9,95
Te bestellen via Thuisbezorgd en Fooddrop