Kerstcadeaus voor de foodie in je leven

Nog druk op zoek naar iets leuks voor onder de kerstboom? Tuurlijk, je kunt online iets bestellen bij de grote ketens, maar voor de ware kerstsfeer koop je lokaal. Om het je makkelijker te maken wat cadeautips voor de foodie in je leven, allemaal te krijgen bij winkels in de Groninger binnenstad.

Boek

Wil je een ver weg wonend familielid wel eens wat vaker zien? Geef dan Het Heerlijke Noorden cadeau, de culinaire streekgids van Jacques Hermus. Staat vol met smakelijke adresjes in Groningen, Friesland en Drenthe, die natuurlijk allemaal bezocht moeten worden. Kun jij mooi meegaan.

€19,99. Te koop bij elke boekhandel of toch online  

Koffie

Foto: Black & Bloom

Heb je een koffiesnob in je leven, dan kun je hem of haar geheid blij maken met een koffiepakket van Black & Bloom. Gerben Engelkes brandt zijn eigen koffie en heeft twee van zijn favorieten in een limited edition cadeaubox gestopt. Verser kan niet: de bonen worden op 18 december geroosterd en gemalen en deze week nog naar je opgestuurd.

€15. Online te bestellen bij Black & Bloom

Bier

Met een paar leuk verpakte flesjes Duvel of Affligem maak je al lang geen indruk meer op de speciaalbierliefhebber. Ga daarom naar speciaalbierspeciaalzaak Just in Beer en laat door eigenaar Justin van Akkeren een selectie echt bijzondere biertjes samenstellen.

Prijs varieert. Folkingestraat 18 

Braadpan

Een fanatieke thuiskok maak je altijd blij met de Ferrari onder de braadpannen, een kersenrode Le Creuset. Geen goedkoop cadeau, maar je profiteert er zelf ook van: denk aan al die stoofpotjes en braadstukken die je voorgeschoteld zult krijgen!

€179 bij Cookinglife, Zwanestraat 2-2 of online

WorstVoor de bourgondiër, de Francofiel of gewoon iedereen die van borrelen houdt breng je een bezoekje aan Bonne Saucisse, het schattige kleine winkeltje dat de Franse levensstijl naar Groningen haalt. Hier koop je Franse droge worst in soorten en maten, maar ook paté en bijpassende wijn. 

Prijs varieert. Folkingestraat 61

Chocola

Op zoek naar een ‘niet te duur, altijd goed’-cadeautje? Begeef je naar de Wereldwinkel en koop een limited edition-trioverpakking van Tony Chocolonely. Ziet er leuk uit en wie wordt er niet blij van chocola?

€10 bij de Wereldwinkel, Stoeldraaierstraat 27