Geen topscores voor Groningse horeca in koffiecompetitie

In de Misset Horeca Koffie Top 100 staan dit jaar geen Groningse zaken op de hoogste posities. De beste plek is weggelegd voor Palazzo in de Zwanestraat, dat flink steeg van een 79ste plaats in 2016 naar plek 34 dit jaar.

De zwarte koffie bij Palazzo, die geserveerd wordt met een glaasje advocaat met slagroom erbij, is ,,krachtig en kruidig”, aldus de jury. Ook over de espresso en cappuccino zijn de experts te spreken.

’t Feithhuis zakte van de 17de  plek in 2016 naar de 51ste plek dit jaar. De Prinsenhof, vorig jaar op nummer 25, staat niet in de lijst.

Black&Bloom in de Oude Kijk in ’t Jatstraat werd vorig jaar eerste in de koffiecompetitie van horecavakblad Misset. De zaak was daarom dit jaar uitgesloten van deelname, maar als winnaar van 2016 mocht eigenaar Gerben Engelkes in de jury plaatsnemen.

Om mee te doen aan de Koffie Top 100 moeten horecazaken opgegeven worden door hun koffieleverancier of zichzelf aanmelden. Een vakjury gaat vervolgens alle zaken langs en beoordeelt een zwarte koffie, een espresso en een cappuccino volgens het internationale systeem van de Specialty Coffee Association. De 125 best scorende zaken worden daarna nog bezocht door mystery guests, waarna de hoofdjury – onder wie dit jaar dus Engelkes – de top van de ranglijst bezoekt en de uiteindelijke volgorde van de Top 100 bepaalt.