Misset Horeca stopt met Koffie Top 100

Benieuwd waar ze de beste koffie van de stad schenken? Dat zul je voortaan zelf moeten uittesten, want de jaarlijkse Koffie Top 100 van Misset Horeca verdwijnt. Black & Bloom​ in de Oude Kijk in ’t Jatstraat werd in 2016 nog uitgeroepen tot landelijke winnaar.

Horecazaken konden zich sinds 2012 elk jaar opgeven voor de test van het vakblad. In Groningen deed er ook altijd een aantal zaken mee. ’t Feithhuis belandde bijvoorbeeld elk jaar in de Top 100. Black & Bloom werd in 2014 tweede en haalde twee jaar later de hoogste plek. Eigenaar Gerben Engelkes zat in 2017 en dit jaar zelf in de jury.

Om beoordeeld te worden moesten horeazaken zichzelf tegen betaling aanmelden, maar desondanks was de verkiezing verliesgevend. Volgens uitgever Vakmedianet was het doel van de Top 100 om de koffiekwaliteit in de horeca te verbeteren en is dat inmiddels gebeurd.

Afgelopen september was de laatste editie van de Koffie Top 100. Food Matterz in de Oude Ebbingestraat kreeg daarin de 18e plek toebedeeld, de hoogste positie voor een Groningse zaak dit jaar. ’t Feithhuis stond op 82.