Bezorgmaaltijd: Vegan Eats

Samengevat
Eten
7
Bezorgservice
6
Prijs-kwaliteit
6.5
6.5

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

Vegan Eats heeft zich nu iets meer dan een maand geleden in het bezorggeweld in Groningen gestort, met het nobele idee om plantaardige maaltijden voor iedereen toegankelijk te maken. Ook als flexitariër spreekt dat mij wel aan.

De kaart van Vegan Eats is klein, maar – voor iemand die moeilijk keuzes kan maken als het om eten gaat, zoals ik – fijn. Twee burgers, twee bowls, vegan kebab en vegan saté, plus wat bijgerechten. Wij gaan voor de sweet potato black bean burger (€10,95) en de Beyond Burger (€11,95) en daarbij delen we zoete-aardappelfrietjes met veganistische mayo (€4,09).

De bel gaat!

Het duurt lang voordat we ons eten hebben: een uur. Dat valt tegen, maar het zal wel druk zijn. Van de fietskoerier krijgen we een papieren zakje met daarin de burgers verpakt in kartonnen doosjes, de friet in een kartonnen bakje met papieren zakje eromheen en een stapel servetjes. Al het afval – behalve het plastic bakje van de mayo – kan dus bij het oud papier, maar ik merk wel snel dat papier en karton het eten niet heel warm houden. Leuk detail: elke verpakking is gepersonaliseerd met een logo van Vegan Eats erop.

En, is het wat?

De burger van zoete aardappel en bonen heeft een zeer compacte structuur – hij blijft zelfs een beetje plakken aan mijn gehemelte. De burger mist lichtheid en is totaal niet mals, maar de smaak is wel goed. Wat ook niet helpt is de scheve verhouding tussen burger en toppings. Er zit weinig avocado op en de beloofde alfalfaspruiten en ‘knapperige groenten’ vallen weg. De rode ui daarentegen overheerst juist. De burger is in zijn geheel nogal droog.

Gelukkig maakt de bekende en geliefde Beyond Burger (van fabrikant Beyond Meat) alles goed. Hij is sappig, met  een licht rokerige smaak en er zit ook lekker veel vegan kaas en tomaat bij op. De verhoudingen zijn ook bij deze burger niet optimaal: er liggen maar twee kleine stukjes avocado op en waar is de mosterd-tomatensaus? Maar dat is in dit geval minder erg omdat de burger zelf gewoon zo goed is. Bij beide burgers zijn we niet zo fan van het broodje – dat is nogal stevig en een beetje droog.

De portie zoete-aardappelfrietjes is precies genoeg voor twee personen. De frieten zijn licht gezouten en lekker knapperig, behalve de hele grote, die wat slap zijn. Helaas zijn ze vrij snel afgekoeld. De vegan mayonaise is niet te onderscheiden van ‘echte’ mayonaise.

Kans op een tweede bestelling

Zelf ben ik zoals gezegd niet vegan, dus voor mij is het aanbod in bezorgmaaltijden zo ruim dat de concurrentie groot is. Maar ik denk dat Vegan Eats voor mensen die wel fulltime veganistisch eten een hele goede optie is en een fijne aanvulling op het bestaande aanbod. Hier hoef je je niet door een lange lijst gerechten met dierlijke producten te worstelen voordat je een optie ziet die je kan/wil eten. En dat is fijn, ook voor mensen die gewoon eens in de zoveel tijd een dag zonder vlees, kaas en melk willen eten.

praktische info

Radesingel 50
Prijs hoofdgerechten: €7,95 – €12,95
Te bestellen via Thuisbezorgd en UberEats