Bezorgmaaltijd: Rå – økologisk salatbar

Samengevat
Eten
8
Prijs-kwaliteit
7
Bezorgservice
7.5
7.5

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

Deze recensieserie wordt tot nu toe erg overheerst door vlees. En dat is niet meer helemaal van deze tijd. Hoog tijd dus om een goede vegetarische optie te onderzoeken. Biologische saladebar Rå – het Deense woord voor rauw of onbewerkt – is opgezet door twee buitenlandse studenten die vonden dat mensen onnodig moeilijk doen over gezond eten. ‘Omarm de Scandinavische eenvoud van goed eten’ is dan ook hun slogan.

We hebben de keuze uit vijf verschillende salades, maar we kunnen er ook zelf één samenstellen. Ik kies voor ‘Den grøneste’ met spinazie, rucola, quinoa, courgetti, geroosterde broccoli, edamame, avocado, balsamico-azijn, pompoenpitten en zonnebloemzaden (€10,80). Mijn bankgenoot kiest voor ‘Den Marokkanske’ met couscous, spinazie, kikkererwten, courgetti, komkommerslierten, avocado, curryhummus en tahindressing (€10,00).

De bel gaat!

Een half uur nadat de bestelling geplaatst is, staat de fietskoerier voor de deur. Dat had sneller gekund als de koerier niet linksaf was gegaan waar hij rechts moest, maar daar kan Rå weinig aan doen. Onze salades zitten in mooie ronde bakjes met een deksel met daarop het logo van Rå. Voordeel van een koud gerecht: je loopt niet het risico dat je maaltijd onderweg afkoelt.

En, is het wat?

Beide salades zijn erg lekker, met een fijne afwisseling van structuren en smaken. Alle groenten zijn supervers en goed klaargemaakt. Mijn broccoli is bijvoorbeeld heel licht gegrild. Daardoor zit er een heel subtiele rokerige smaak aan, maar is hij nog wel knapperig. De toevoeging van pitten, zaden en peulvruchten zorgen voor wat bite ter afwisseling van de sla en de zachte groenten.

Ook zit op beide salades lekker veel dressing, zodat je die bij elke hap wel proeft. Bij ‘Den grøneste’ overheerst de dressing aan het eind wel een beetje, alsof alles naar de bodem is gezakt. Balsamico is dan ook een erg aanwezige smaak.

Het enige minpunt is dat de ingrediënten heel grof gesneden zijn. Lange courgetti en komkommerslierten, grote stukken broccoli en avocado en ook de slabladeren zijn vrij groot. Dit maakt het soms wat moeilijk eten. Eén hap met alles samen is in elk geval niet mogelijk.

Kans op een tweede bestelling

Dit zijn echt goede salades en ik heb het gevoel dat ik heel gezond heb gegeten. Voor herhaling vatbaar, dus. Wel vind ik dat de salades te klein zijn voor wat je betaalt. Je kan een grotere variant nemen, maar dan betaal je ook meteen €4,00 meer. Rå wil gezond eten makkelijk en bereikbaar maken en doet dat ook, maar daar hangt wel een prijskaartje aan.

 

praktische info

Oude Kijk in ’t Jatstraat 59
Prijs salades: €8,90 – €12,40
Te bestellen via Thuisbezorgd, UberEats of Fooddrop