Bezorgmaaltijd: Tucano Coffee

Samengevat
Eten
7.5
Bezorgservice
6
Prijs-kwaliteit
7
6.8

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

Ontbijt is wat mij betreft de minst interessante maaltijd van de dag. Ik doe meestal niks ingewikkelds en bewaar mijn geld liever voor de lunch en het avondeten. Ontbijt laten thuisbezorgen vind ik dan ook best wel decadent klinken, maar ik ga het deze keer toch doen.

Het aanbod aan zaken waar je ontbijt kunt bestellen is nogal klein vergeleken met lunch en avondeten. Bijkomend nadeel is dat veel ontbijttentjes alsnog pas vanaf 11 uur bezorgen. Dit komt doordat bezorgservices zoals Thuisbezorgd pas vanaf 11 uur open zijn. Zo ook Tucano Coffee, waar mijn bankgenoot en ik ‘Popeye’s pancakes’ bestellen (spinaziepannenkoekjes dus, €6,50), een ‘waffles duet’ met fruit en andere toppings (€11,20) en een gemberthee (€3,80).

De bel gaat!

We willen dus graag ontbijten, maar het wordt uiteindelijk meer een lunch.  Tucano doet er namelijk een uur over om het eten bij ons te krijgen.

De pannenkoekjes en wafels zitten per twee stuks in aluminium bakjes. Daarnaast krijgen we vier plastic potjes met daarin feta – voor bij de pannenkoeken – karamel, honing en chocoladesaus. Die laatste stond niet genoemd als topping voor de wafels, in tegenstelling tot de roomkaas die er juist niet bij zit. De to go-beker thee zit goed ingepakt in aluminiumfolie, waardoor de inhoud nog helemaal warm is.

En, is het wat?

De vier wafels zijn lekker groot, een beetje romig van smaak en knapperig, vooral aan de randjes. Het fruit – kiwi, sinaasappel, banaan en aardbei – ligt mooi dakpansgewijs gestapeld in het bakje. Op de kaart stond ‘seizoensfruit’, maar dat is dit duidelijk niet. Het smaakt wel goed, gelukkig, zeker in combinatie met de sausjes. De karamel is lekker stroperig en intens van smaak, met een beetje zout erdoor. Mijn bankgenoot vindt hem desondanks te zoet en gaat liever voor de honing. Dat is het fijne van drie verschillende sausjes: er is genoeg keuze. Toch had ik ook graag de roomkaas willen proberen.

In de thee drijven twee minuscule blaadjes munt en dat oogt een beetje sneu als je  ‘Nibbana ginger tea’ bestelt waarin je volgens de omschrijving gember, limoen, munt en aloe vera-honing kunt verwachten. Vooruit, als er stukken verse gember en limoen in hadden gezeten, was de thee waarschijnlijk veel te sterk geworden, terwijl hij nu al vrij overheersend naar limoen smaakt. De honing proef ik niet.

De pannenkoekjes hebben een hele mooie groene kleur en zijn lekker luchtig. Ze zijn een beetje zoet, maar dat combineert goed met de hartige bijgerechten: spiegelei, avocado, cherrytomaten, feta en sla. Vooral de zoute feta is er lekker bij. Het ei is heel kort gebakken, waardoor het eigeel helemaal over de pannenkoek loopt. Alleen de avocado is hard en onrijp en daardoor vrij smakeloos.

Kans op een tweede bestelling

Er is nog veel te ontdekken op de kaart van Tucano – ook op drankjesgebied – en omdat ik het eten van vandaag best lekker vond, sluit ik niet uit dat ik hier nog eens ga bestellen. Maar dan wel van de lunch- of taartjeskaart.

 

Praktische info

Oude Kijk in ’t Jatstraat 52
Prijs ontbijtgerechten €5,20 – €11,80
Te bestellen via Thuisbezorgd