Cadeautips voor de foodie in je leven

Het laatste weekend voor de kerst is aangebroken en dus ben jij waarschijnlijk, net als wij, wanhopig op zoek naar die laatste cadeautjes voor onder de boom.

Om het je makkelijker te maken stelden we een lijstje cadeaus samen waar je de foodie in je leven erg blij mee maakt. Alle cadeaus kun je bij winkels in Groningen krijgen of zijn te bestellen bij een webshop in Nederland, zodat je ze nog voor de kerst binnen hebt.

Schort

Niet goedkoop, dit leren schort van Witloft, maar de amateurkok zal er dolblij mee zijn: het staat zoveel stoerder in de keuken dan zo’n lullig katoenen schort met een blij motiefje.

€149 bij Cook&Co

Gadget


Zoek je een cadeautje voor iemand die koolhydraatarm eet? Dan is deze spiraalsnijder van Microplane ideaal: je maakt er in een handomdraai courgetti van, het alternatief voor spaghetti. Ook leuk voor wie de koolhydraten niet afgezworen heeft, want het levert mooie salades op.

€14,95 bij de Bijenkorf

Bonbons


Chocoholics verblijd je met de Groningse bonbons van Dhana Chocolade. Ze worden gemaakt van ‘rauwe chocolade’, waarbij de voedingsstoffen beter bewaard zouden blijven.

€7,50 voor 5 soorten bonbons. Te koop via Etsy, bij De Nieuwe Weg en Bionoot.

 Weegschaal

kerst weegschaal
Zoek je iets voor de kleinbehuisde kookgek? Deze kekke keukenweegschaal kun je gewoon op het aanrecht laten staan. Hij weegt tot 3 kilo.

€29,95 bij Dille & Kamille.

Kaaskit


Voor de amateur-voedingsmiddelentechnoloog koop je een kit om zelf mozzarella te maken. Of geitenkaas, of queso blanco, of ricotta. De kits worden door GreenCheeseMaking verzonden vanuit Rotterdam.

€20 via Etsy.

Thermometer


Handig voor wie graag flinke stukken vlees bereidt: een digitale kookthermometer. Zo kun je precies nagaan of die hele kip wel gaar is van binnen. Hij komt ook goed van pas bij het maken van fudge.

€21,50 bij de Bijenkorf.

Glazen


De hipster in je leven geef je een setje mason jars, inclusief rietje, om hippe cocktails uit te drinken.

€2,50 per stuk bij de Hema

Fleshouder


Er is er maar eentje van, deze fleshouder, dus wie een wielrennende wijnliefhebber een origineel cadeau wil geven moet er snel bij zijn. De fles moet je er nog los bij kopen.

€32 via Etsy.

Kookboek


Ken je iemand die graag uren in de keuken staat om te experimenteren met nieuwe gerechten, geef hem – of haar, maar waarschijnlijk is het een man – dan het kookboek Verrot lekker van Christian Weij. Dat staat vol met recepten voor dingen die je laat fermenteren: zuurkool, sojasaus en  augurken, bijvoorbeeld.

€22,50 bij boekhandel Van der Velde.

Kaasplank


Deze walnoothouten serveerplank van Studio Zoethout is perfect voor kaasliefhebbers of fans van Deens design. Het plankje is nieuw, maar zou qua ontwerp zo uit de jaren vijftig kunnen komen. Hij is te koop in groot, middelgroot en klein formaat.

€39,95 voor de grote versie via Etsy.